Stabil seger i Växjö för Forum Sparks


Växjö - Forum SparksPå söndagen åkte Forum Sparks till Växjö för en tidig toppmatch i damernas damtvåa. Det blev också en jämn match men Sparks kändes hela tiden som ett nummer större, och mycket riktigt så drog man till slut ifrån och vann komfortabelt efter full tid.

Sparks spelade till en början med bra rörelse och hittade många bra lägen i anfallszon, men hade alldeles för låg skottprocent, och det var en av huvudanledningarna till att matchen var helt jämn efter första kvart, 11-12 i Sparks favör.

I andra kvart höjer Sparks bolltempot och det ger flera bra inspel i tresekundersområdet, där vår Ida Gustafsson kan dominera och mata i flera enkla poäng på fina passningar från medspelare. Med ett avsevärt starkare försvarsspel så kommer Ravens till korta gång efter annan, och Sparks vänder snabbt till offensiv attack. Här visar framför allt Ajnur Bilibani vilket skicklig spelare hon är. Ajnur skapar ett lugn och visar stor säkerhet i uppbyggnaden av vårt offensiva spel, och ger övriga på planen stora möjligheter till avslut. Tyvärr så fortsätter vår låga skottprocent även i andra kvart, så istället för att  punktera matchen innan paus, så lever maten i allra högsta grad i halvlek, även om vi har en ledning med 16-25.

Växjö lyfter sitt spel i tredje kvart och får många avslut som resulterar, men även Sparks svarar upp med framför allt starkt försvarsspel. Här kliver framför allt Frida Ekström och Besse Shala fram med stark returtagning runt korgarna och lastar av Ida Gustafsson som kommer i lite foulproblem. Dessutom visar Kicki Tadic att hon är tillbaka med besked i laget med sin uppoffrande spelstil, och för dagen ett riktigt bra skott. Sparks håller avståndet i protokollet, mycket tack vare att Emina Busatlija som äntligen börjar sätta sina skott från distans. Sparks går in i fjärde kvart med en 11p ledning, och när direkt Kicki Tadic visar sin bästa sida så punkterar hon själv matchen  genom 6 raka poäng, och all spänning är borta.

Det blir lite gnälligt mot slutet när matchen är punkterat, då Ravens utmanar vår Ida och får känna på den fysiska styrka som årets upplaga av Forum Sparks besitter….

Matchen avslutas lätt avslaget där Frida och Ida spikar slutresultatet till 43-62.

Det var dock en ganska bra div 2 match med fysisk basket som hölls på en bra nivå av dagens rättsskipare. Sparks tar minibussen tillbaka till Jönköping med balkan-musik ringande i mina öron…

Poängplockare Forum Sparks:

Emina: 16p       Ajnur: 13p

Kicki: 11p         Ida: 10p

Elin: 5p            Besse: 4p

Bäst för dagen är Kicki och Ajnur!