Stabil seger för Forum Highlanders


Forum Highlanders – Brahe Basket Gul

Forum Higlanders tar omgående tag i taktpinnen i denna match och spelar en snabb och rolig basket där både individuella prestationer och det inövade anfallsspel fungerar bra. Man kommer till de lägen man vill och man tar bollen till korgen med bra tyngd och bestämdhet. Detta samtidigt som försvaret är stabilt och man bjuder inte Brahe Gul på några enkla poäng. Forum spelar runt laget och håller tempot uppe i första halvlek och går till en komfortabel halvtidsvila med 42-21 och matchen är redan avgjord.

I andra halvlek fortsätter Forum spela ett stabilt försvar men anfallsmässigt slarvar man med några enkla turnovers och en hel del missade skott i öppna lägen. Detta kan säkert tillskrivas kontot okoncentration/självsäkerhet men även att Brahe verkligen försöker ”bjuda upp till dans” vilket man också gör. Andra halvlek slutar även den med ett poängövertag och Higlanders vinner matchen med 75-44 och tar sin 4:e seger i årets division 2.

Reflektion: Försvarsspelet: Att släppa 44 poäng i försvar är helt acceptabelt mot vilket motstånd som helst. Forum Highlanders spelar som bäst när man sätter en hög press över hela banan och verkligen är på tårna. Har man bara den mentala inställningen att göra detta under hela matcherna kommer Higlanders vara riktigt jobbiga att möta och framförallt kommer man få väldigt många ”enkla poäng” på fast breaks. I dagens match gör man det under perioder och då ser det riktigt bra ut.