Forum Sparks Besjana Shala uttagen i Kosovos EM-trupp för DU 18!


Forum Sparks Besjana Shala uttagen i Kosovos EM-trupp för DU 18!

Under tisdagen nåddes vi av ett riktigt glädjebesked: Forum Sparks 17-åriga talang, Besjana Shala, har blivit nominerad att representera Kosovo under sommarens EM-slutspel på Malta!

Besjana, med rötterna i just Kosovo, kom till Vätterbygden i samband med skolstarten på Sanda Basketgymnasium hösten 2015 och har snabbt acklimatiserat sig till den ökade träningsmängden jämfört med tiden hemma i Nyköping vilket nu alltså resultaterat i den här framgången.

Vi fick tidigare idag möjligheten att ta pulsen på verksamhetens senaste landslagstjej – stort grattis, Besse – hur känns det att blivit nominerad att representera Kosovo inför sommarens EM-slutspel för DU 18?

Det känns riktigt bra, det har varit en dröm att spela för hemlandet och att äntligen få chansen att göra de, känns helt fantastik. Med stolthet ska jag representera Kosovo.

Har du hunnit sätta någon personlig målsättning för dig själv inför EM? Vet du vilken som är lagets målsättning?

Min målsättning är att tillsammans med mina lagkamrater vinna alla matcherna och samtidigt ha kul tillsammans. Självklart hoppas jag också skapa vänner som man kanske sen bär med sig resten av livet. Jag antar att detta är lagets mål också.

Vi som inte kan så mycket om basketen i Kosovo, vad kan du berätta om basketen där?

Just nu går det lite bättre för killarna även om tjejbasketen också gör framsteg. Det finns bra coacher i landet och det är mycket folk som är intresserade av basketen. Jag är övertygad om att basketen går en ljus framtid tillmötes, både på kill- och tjejsidan.

Hur ser dina och lagets förberedelser ut upp till EM?

Jag har bara tränat med dom två gånger och man märker vilka som sticker ut och vilka som verkligen kommer ha chansen att göra bra ifrån sig under EM.

Vad har du för förhoppningar på detta äventyr?

Jag hoppas kunna lära mig mycket, dels av mina blivande motståndare men kanske framförallt från mina blivande lagkamrater. Efter detta äventyr hoppas jag kunna stå och säga att jag blivit en mycket bättre basketspelare!

 

Forum Basketball, tillsammans med sina vänner i Wetterbygden Basketball samt Sanda Basketgymnasium, önskar naturligtvis Besse all lycka!

Vi är stolta över dig!