Forum Highlanders numret för små


Forum Highlanders – Brahe Basket Röd

Forum Highlanders tog emot serieledande Brahe Röd i Sanda hallen. God morgon – de första 8 poängen från Brahe innebär 2 matchdunkar från ett av motståndarnas stora fyrtorn. Med serieledarna på besök gäller det att vara vaken från start annars blir man straffad direkt. Underläge med 2-8.  Efter detta visar Forum prov på hur man vill och kan spela. Forum höjer tempot i försvar och spelar en snabb, aggressiv och riktigt bra basket. Ledning med 5 poäng i första pausen.

Andra kvarten öppnar Brahe med ett starkt skytte och tar över ledningen, detta samtidigt som Highlanders slarvar lite i anfallspelet med en handful turnovers vilket man inte har råd med i såna här matcher. Brahe går halvtidsvila med en ledning på 6 poäng.

Andra halvlek fortsätter som slutet på första där Forum är det jagande laget. Poängen ligger runt 10 poängs ledning för Brahe fram till ca 6 minuter kvar av matchen. Brahe sätter ett antal tunga skott samtidigt som hemmalaget gör lite för många turnovers och poängen rinner iväg något. Brahes rutin blir avgörande och man kan segla iväg till en ganska komfortabel seger utan att riktigt vara hotade. Slutresultatet skrivs till 84-65 efter ännu en lång trea från Brahe sista sekunden.

Trots ett tämligen stort längdövertag vinner inte Brahe matchen inside utan framförallt med ett högprocentigt skytte. Varje gång Forum började få kontakt svarade Brahe med ett tufft avslut, ofta utifrån, vilket gjorde det jobbigt för det jagande laget. Forum gör en bra insats idag i tre och en halv period men gör lite för många turnovers i viktiga lägen för att riktigt kunna hota Brahe. Detta får nog till viss del tillskrivas orutin då laget fortfarande är ungt och gör sin första säsong tillsammans.

När Forum spelar med den fart och aggressivitet man visade prov på under delar av matchen idag kommer man kunna hota de flesta lagen i denna serie. Kan man bara att göra det disciplinerat och i 40 minuter så blir Forum väldigt jobbiga att möta kommande säsong.