Forum Highlanders gick på pumpen…


Div. 2 Herrar

Forum Highlanders åkte idag till Nässjö för att försöka vinna första matchen i basketens Div2, men med fel inställning så vinner man inga matcher i denna serien…

Det gäller att vara ödmjuk och inse att stegen mellan ungdomsbasket och seniorbasket är ganska stort. När våra pojkar i Forum Highlanders har insett detta så kommer man ta många segrar i årets baskettvåa. Idag kändes det ända upp på läktaren att man hade tagit ut segern redan när man passerade Forserum….

Forum stod på hälarna direkt efter uppkast och trodde nog att detta skulle lösa sig av sig självt. Men att ge de relativt rutinerade Nässjökillarna det initiativet från start var att ge bort matchen. Något som Nässjö inte var sena på att ta vara på. En total dominans under offensiv korg gjorde också att Forums killar slutade spela smart offense, och fastnade allt som oftast i ”en pass och skott”, vilket väldigt ofta gav snabba uppspel från Nässjökillarna och poäng i Forums korg.I halvlek var det ändå bara 13p ner, och det fanns stora möjligheter att vi skulle kunna vända matchen. Tyvärr så kändes det som Nässjös killar hade full kontroll på matchen, för då vi närmade oss i protokollet och tänkte att ; nu går vi ikapp, så tog det en minut och åter ledde Nässjö med 12-15 poäng.

Att våra killar har en del att fundera över sin egna inställning visar tydligt sekvensen när vi kan få hugg på Nässjö med under 10p skillnad, vi bryter ett anfall och kommer två mot noll, så stannar vi upp för att göra en ”cool dunk”, som missas, och efterföljande foul ger Nässjö istället två enkla straffkast. Ett sådant agerande säger mycket när man är på väg att gå ikapp, och visar att våra orutinerade pojkar har en hel del att lära av coach Gustaf.

Denna händelse blev något av punkten när matchen definitivt gled oss ur händerna. Efter detta orkade vi komma tillbaka och sätta press för att hota Nässjö.

Även om vi sätter en mycket bra helplanspress sista tre minuterna och jobbar ner siffrorna till till en förlust med 8 poäng, så handlar denna match väldigt mycket om att vara med från start och inte tro att någon match i Baskettvåan kommer vara något man vinner bara genom att ställa in skorna.

Vårt Highlanders har en mycketr ljus framtid att se an, men måste också så snart som möjligt förstå att man inte vinner några matcher i Div 2 Herrar om man står och tittar på….detta är nog den stora lärdomen av dagens förlust mot ett inspirerat Nässjö Basket.

Nu jobbar vi vidare med spelet och ser tiden an mot kommande helg och en förhoppningsvis första seger….

I dagens match skall Elliot Lindell har en stort plus för sin första halva av matchen. I andra halvlek är Jocke Hägert och Joar Mikkelsson positiva injektioner i ett annars blekt Forum Highlanders.