Forum Beavers tog ny skalp av Nässjö!


På fredagskvällen var det åter dax för våra ungdomar i Forum Beavers att visa vem som är att se upp för i Baskettvåan, då laget skalade av en stort tuss av skalpen från bröderna i Nässjö Basket….

Som vanligt när det är derby så ligger det lite prestige i luften, och så även denna kväll då framför allt vi skulle se Jean Pauls återkomst till Huskvarna som han valde att lämna under juluppehållet för att lira med Nässjö. Det var en liten match i matchen där Forum matchade upp hans gode vän Anton Söderberg.

Matchen startar med att Alexander får kasta in handduken innan uppkast pga av krånglande ben, så vi tappar vår store man inside redan innan bollen är i luften. Det visar sig dock att övriga i laget gör det man hoppas; man steppar upp och tar över den lucka som Alex lämnar. Inledningen tar direkt Lirre tag i, från PG där han föredömligt styr både spel och lagkamrater på ett lugnt och fint sätt. Forum blir dock lite stillastående under matchen då vi inte får någon som riktigt vill springa igång laget. Nässjö spelar enkel basket när tempot är lågt, och följer utan problem med i protokollet, samtidigt som Forumkillarna drar på sig massor av fouls när man inte rör på fötterna, även kallat fredags-lathet…första kvart slutar 18-20.

Forum har ju en spelare i Anton Söderberg som när han driver upp tempot river upp stora hål i Nässjö-försvaret och så fort detta sker så är Forum det bättre laget. Tyvärr så saknas det fler i laget denna kväll som vill åka med i ett snabbare spel, så när tempot åter sjunker i matchen så kommer direkt Nässjö ikapp. Det känns dock i andra kvart som Forum är starkare som lag, och spelare som Ludde Forsberg och Donnel Ndayizeye gör bra riktigt bra insatser när de kommer in. Bra skytte även för Noel Wedjesjö och Lirre gör att Forum går till paus med en 7p-ledning.

Som det tyvärr brukar se ut så kommer killarna ut i andra halvlek stående på hälarna, och framför allt så blir man otroligt stillastående med boll. Detta gör i kombination med att framför allt Nässjös Emil Frohm, som är stekhet i sitt skytte resten av matchen, att Nässjö åter kan hämta in det försprång som kändes så tryggt i halvlek. Nässjö plockar in tre av de sju poäng som skiljde i halvlek, och inför sista kvart så har Forum bara fyra poäng att gå på. Dock visar det sig tidigt i fjärde att Forum är ett bättre lag, då Nässjö gått runt på i stort samma spelare hela matchen, och när de nu blir trötta och även foulen börjar komma i samma takt som Forum fick sina i början, så har man inget att sätta emot våra bävrar, som nu visar att man vill vinna. Det är under långa stunder i fjärde kvart Forum mot Emil Frohm. En match som givetvis Forum vinner då Anton visar upp sin suveräna speluppfattning och serverar smörpass på smörpass mellan treorna. Där Noel skjuter som en häst sparkar, och ankaret där bak Lirre Karaqica spelar sååå lugn vilket även öppnar för våra yngsta killar som avslutar matchen strålande.

En kross i fjärde ger slutresultatet 89-71 och ännu två poäng till klubbens ungdomssatsning.

Matchen som helhet är väl inget att ringa hem om men vi ser ändå viktiga steg bland några av killarna. Donnel kommer in i laget mer och mer och jobbar på väldigt bra. Ludde Forsberg gör nog sin bästa match för säsongen och det är väldigt roligt efter en tuff inledning.

Bäst i laget är denna kväll Anton Söderberg som verkligen är den PG som vårt lag behöver med stor potential i kroppen, och internmatchen mot JP vann han utan att anstränga sig, då JP i tredje stukar foten. Även ett stort plus till Lirre Karaqica för sitt driv och lugn på banan.

Detta var en match som många skulle kalla ”en dag på jobbet”, men det är just dessa matcher som är sååå viktiga att vinna för att man skall känna att man har en hög lägstanivå i gruppen. Det har Forum Beavers anno 2016!

Vi syns om två veckor då vi tar emot Holsby…

Forum Beavers – Nässjö Basket 89-71(18-20, 24-15, 16-19, 31-17)

Poäng:

Lirre Karaqica: 23p

Anton Söderberg: 19p

Noel Wedjesjö: 19p

Donnel Ndayizeye: 9p

Ludde Forsberg: 7p

Jacob Segolsson: 6p

Joel Penndal: 6p

Affe Carlqvist: 1p