Forum Basket förstärker ledarskapet kring Forum Sparks!


Nu står det klart att Forum Basket förstärker coachstaben kring sitt damlag, Forum Sparks, med en minst sagt meriterad herre. Från Wetterbygden Sparks ansluter Peter Johansson för att komplettera Selma Delibasic och på så sätt bilda en synnerligen stark coachkonstellation med den tydliga ambitionen att erbjuda lagets tjejer fortsatta utmaningar, både individuellt och som lag betraktat.

Forum Sparks huserar till vardags i div II och hade under innevarande säsong ett ”record” på nio vunna och sex förlorade matcher – ett resultat som innebar en fjärde plats i en jämn tabell. Inför säsongen rekryterades Selma Delibasic från Trollhättan som ansvarig för laget, en värdefull rekrytering som det visat sig då coach Delibasic bidragit med både hjärta och värdefull erfarenhet från alla sina år som professionell basketspelare utomlands. Under sin första säsong i Forum Sparks har hon varit totalt dedikerad laget och dess spelare och inte vikit en tum från dess sida.

För att möta framtida utmaningar har nu alltså Forum Basket fått möjligheten att förstärka ett redan starkt ledarskap i form av Selma Delibasic med ”den evigt unge”, Peter Johansson. Peter har ett förflutet inom basketen som sträcker sig längre tillbaka än vad många av oss andra klarar av att minnas. I Peter Johansson får Forum Sparks en av stadens absolut mest meriterade och erfarna coacher som också ”vet vad det handlar om” när det kommer till att förbereda spelare och lag för nästa nivå.

Nyligen kommer han från uppdraget som assisterande tränare för bygdens nyblivna Basketligan-lag, Wetterbygden Sparks, där han på ett förtjänstfullt sätt assisterat Francisco Pinto. Tanken med inträdet i Forum Sparks är att Peter ska kombinera det uppdraget med att även fortsättningsvis vara en del av ledarstaben i Wetterbygden Sparks (om än i en något mindre roll) och på så sätt bli en värdefull länk mellan de två Sparks-lagen, inte minst för de spelare som även framöver kommer vara aktuella för dubbellicenser tack vare samarbetet mellan Wetterbygden Basketball och Forum Basket.

Forum Baskets ordförande, Thomas Ekström, förklarar senaste tillskottet på ledarsidan på följande vis:

– När den här möjligheten med Peter uppdagades så var den nästintill omöjlig att säga nej till. Att vara ledare i dagens elitidrott är mer eller mindre ett heltidsuppdrag varför vi hela tiden haft som ambition att stärka upp ledarskapet kring våra lag. Nu dök möjligheten upp för Forum Sparks och hela föreningen är exalterade över denna möjlighet att få se Peter och Selma jobba sida vid sida. Jag är övertygad om att detta är en ”win-win” för alla parter, inte minst för vår förening, säger Thomas Ekström.

Peter Johansson kommenterar själv det faktum att det nu blir uppdrag hos Forum Basket:

– Jag har alltid gillat att jobba tillsammans med ambitiösa och träningsvilliga unga spelare och få chansen att vara en del av deras utveckling. Det har därför varit stimulerande att vid några tillfällen under säsongen ”hoppa in” och verka tillsammans med Forum Sparks spelare i såväl USM som div II-spel. Extra roligt för att det förutom ambition och vilja även finns en hel del baskettalang i detta gänget.

– Wetterbygden Sparks ligasatsning och ligaspel är självklart också någonting fantastiskt roligt. Att då få möjligheten att verka på båda planhalvorna, vara en del i coachteamet kring ligalaget samtidigt som en coachresurs för ”våra” talanger och kommande ligaspelare som just nu huserar i Forum Sparks känns otroligt inspirerande. Förhoppningen är att hitta en röd tråd mellan verksamheterna så att ”övergångar” mellan lagen än mer underlättas, säger Peter Johansson.